0877 91 11 00
Работно време - понеделник до петък от 9.00 ч. до 19.00 ч
почивни дни - събота и неделя

 
 
0

Топ Продукт


Палатка / Шатра MIKADO BLOCK DOME - 230 x 215 x 190 см

545.99 лв.

Калъф за въдици мек MIKADO 203C / 160 см ТРОЕН

32.89 лв.

 

Риболовни влакна и линии
 
В богатия асортимент на Mikado можем да намерим 5 вида риболовни влакна: трима представители от серията Territory - Purple, Red Line и Crystal и двама от семейство Nihonto - Carp и Carp Fluo.

КОЕ ВЛАКНО ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕТЕ?
Това е един от най-често срещаните въпроси, които могат да бъдат намерени в интернет форумите за риболов.
За да отговорим на този толкова важен въпрос, първо трябва да отговорим на най-основния а именно: къде и как ще бъдат използвани влакната?


Влакна с малки диаметри
Винаги, когато планирам своя излет във водоеми с малък брой подводни препятствия (закачки, дънери, треви и т.н.), избирам влакно с диаметър от 0,26 до 0,30 мм. При такъв риболов мога да позволя на рибите да взимат аванс и да развиват свободно влакното, без да се притеснявам, че ще загубя рибата поради някакви препятствия. Внезапните и агресивни обръщания на рибите се компенсират чрез правилно регулиран аванс на макарата и внимателно подбрани влакна.Едно от най-големите предимства на по-тънките влакна е възможността да се хвърли по-далеч и по-точно. Хората, които се възхищават на техниките, изискващи дълъг кастинг, със сигурност ще оценят тази функция.При такава форма на риболов на шаран риболовното влакно - Territory Crystal ще бъде чудесен избор. Прозрачен, мек, с много ниско съотношение на разтягане. На всичкото отгоре влакното има флуоровъглеродно покритие, което го подсилва и го прави устойчива на абразия. Territory Crystal е любимият ми избор за състезания, където лодките за стръв са забранени и единствената разрешена форма на захранване и риболов е чрез кастинг.Случвало ми се е да чувам, особено от риболовци с по-малък опит, че по-тънката линия няма да се справи с големи риби. Това е очевидна глупост. Миналата година, по време на състезание, използвах влакното Crystal 0,26 мм и вадих рибите си  без проблем, които често надвишаваха 15 кг тегло. Правилно регулирания аванс на макарата, добре подбраната въдица и вниманието докато вадя рибата ми позволиха да я вкарам в своя кеп.

Цветове
Още един аспект, който може да ни помогне да изберем перфектното влакно за нашия риболов, е неговият цвят. Големият избор, който Mikado предлага, дава възможност да се намерят дори и най-екстравагантните и стилни облицовки на всеки продукт и да се изпълнят нуждите на всеки, дори и най-придирчивият риболовец.Territory Purple и Red Line имат характеристики, много подобни на Territory Crystal, но те се открояват със светло и ярко покритие. Наситено лилаво и неоново червено изглеждат страхотно, разбира се съчетани с Lentus - легендарната макара за шарани от Mikado.

Влакна с по-големи диаметри
Докато планирам своя излет да са на водоеми, които са по-сложни и по-предизвикателни по отношение на техниката и уменията на риболовеца, силно покрити с тръстика, изпълнени с закачки и препятствия, избирам по-дебели влакна с диаметър между 0,35 и 0,40 мм. Любимите ми са Nilonto Carp Fluo и Territory Purlpe.Риболов в непосредствена близост до потопени препятствия като в корените на дърветата, мидените полета или просто в близост до тръстиката трябва да имам повече от просто способност да извадя риба, дори напротив трябва да съм сигурен в моето влакно. Колкото и да съм в състояние да забележа прозрачното си влакно през деня, ако условията са благоприятни, посред нощ може да не е възможно да го направя.Nihonto Carp Fluo с дебелина 0,40 мм е моят избор за специални задачи. Докато тегли, той ви дава пълна видимост на движенията на шарана и улеснява разплитането му от подводните закачки и трудности. Добре видим и безумно силен - така можете накратко да характеризирате този модел.


Говорейки за това влакно, аз се връщам на момента с тегленето и уморяването на рибата, което никога няма да забравя. Изваждане на малък, както изглежда по-късно, но изящен и силен шаран.

„Първи проблясъци на лятната зора. Монтажът ми е поставен сред потопените дървета; внезапен "рън" на риба ме изкарва на сила от  леглото. Ваденето на рибата от ръка не е опция в тази ситуация. Стигам до лодката и тръгвам към мястото на рибата. Опитвам се да усетя посоката, в която се движи шаранът, като леко опъвам линията. Точно в този момент усещам внезапен, остър удар. Удрям голяма подводна закачка с лодката си и започвам да освобождавам аванс. След няколко метра, които успях да се освободя от закачката, разбрах, че шаранът направи завой под голям клон на масивно дърво и отново силно заплита линията около него. Освобождаването на рибата от тази задънена улица изглежда трудно осъществимо. Решавам да изморявам малко шарана, за да разбера къде ще отиде по-нататък. Напъвайки линията си, правя няколко леки движения с пръчката си. След известно време забелязвам, че при всяко движение на пръчката ми се люлее близката тръстика. Пускам малко аванс и се премествам от другата страна на потопено дърво. Използвайки прът, в края с кука, успявам да намеря моята линия. Накрая взимам решение да отрежа линията си и прибирам цялата свободна линия обратно на макарата и да завържа два свободни края, оставяйки клона зад себе си. Битката започва отново и продължава доста дълго време. След близо час напрегнато измаряне на рибата, тя се озовава в кепа. Шаранът не е огромен - тежи едва 10кг., но вълнението и труднистите през които ме накара да мина, ще останат с мен завинаги. "
Наред с други, това е точния вид специална задача, за която са създадени влакната Fluo. Яркият цвят позволява лесно проследяване и контрол на движенията на рибата, докато я изтегляте. Nihonto Carp Fluo е влакно, което никога не ме е подвеждало, дори при най-суровите условия.

Сериите Nihonto и Terriotry риболовни влакна
Territory Purple and Red Line - най-универсалните влакна, които могат да се използват за кастинг (хвърляне от ръка), лодки за стръв и захранване, при прост риболов на платени водоеми и в дива, трудна обстановка. Правилното избиране на диаметъра на линията към условията, изпълнени при риболова, и адекватен избор на останалите компоненти са ключовете за успеха.

Territory Crystal - страхотна линия за кастинг, особено по-тънките варианти. Позволява да се хвърля без усилия на дълги разстояния с висока точност. По-дебели линии ще работят чудесно при по-трудни водоеми, изпълнени със солидни препятствия. Високата устойчивост на износване осигурява стабилно теглене дори сред множество потопени изненади.

Nihonto Carp Fluo - идеален за риболов в сурови условия, когато забелязването на местоположението на закачената риба, която се опитва да избяга, означава всичко. Освен голямата видимост, едно от най-големите му предимства е неговата висока издръжливост, която се проявява при вадене на рибата и опасни ситуации като заплитания и закачки.

Nihonto Carp - черен като нощ. Има характеристики, подобни на Nihonto Carp Fluo, но цветът му перфектно скрива монтажа на дъното. Безценно при риболов на големи, внимателни шарани и амури, особено в плитки води.


 
Като цяло ключът към успеха е правилният подбор на влакното, съобразен с условията на риболова. Правилно направеният монтаж няма да се провали дори по време на най-големите трудностти по време на риболова.

Свързани продукти

ИНФОРМАЦИЯ

Начало
За нас
Плащане и Доставка
Право на връщане
Правила и условия
Полезно
Контакти
КОНТАКТИ2024, ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ.
ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ / УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ