(+359) 877 91 11 00  hotreel@gmail.com
ВИ ЕМ КА ЕООД, гр. Варна, бул. Осми приморски полк N 246 

 
0Каталог 2020 на фирма ROBINSON - изтегли от тук - files/ROBINSON 2020.pdf  

Ката
лог 2020 на фирма MIKADO - изтегли от тук -
files/MIKADO 2020.rar 

 

Чебурашки Mikado
Чебурашка е патент, дошъл в Полша от изток. Тази система за шарнирно съчленяване на меки примамки се оказа невероятно практична и ефективна, отваряйки пред риболовците напълно нови възможности, когато става въпрос за поднасяне на примамката.
Благодарение на използването на чебурашка получаваме гъвкава връзка между тежестите и самата примамка. Това значително оживява действието й и дава възможност за по-широко странично движение. Докосвайки дъното, примамката свързана чрез чебурашката, получава импулс за допълнителни движения, които привличат хищните риби по-дълго време и често могат да убедят риби, които кълват много лъжливо, наистина да захапят стръвта.
В офертата на Mikado ще намерите три вида чебурашки:

- волфрамови чебурашки JAWS;
- оловни чебурашки;
- цветни чебурашки.
Всички те се различават една от друга и се използват по различен начин. По-долу ще се опитам да опиша основните им свойства.

един грам волфрам или един грам олово - кое ще прелети по-далеч?
Волфрамовите чебурашки са най-добрите, които се предлагат в момента на пазара. Волфрамът е много по-тежък материал, което прави топчетата на тежестите с около 30% по-малки от оловните топчета. Това осигурява редица предимства като:
- много по-далечно разстояние на замятане;
- най-добро усещана на стръвта и контрол на потъването й;
- по-деликатно окачване.
Тези предимства най-напред бяха оценени, от риболовците, участващи в състезания - за тях използването на по-добре летящо оборудване често беше решаващо за по-доброто класиране в състезанието. Ако добавим към това по-прецизната изработка (леенето на волфрам е процес, който изисква невероятно точни машини), а също и факта, че волфрамът не е се покрива с никаква патина, получаваме един отличен продукт. За съжаление поради цената си, волфрамовите чебурашки, не са подходящи за използване на места за риболов, където кукичката може да се закачи и заплете в коренища или други подводни препятствия.

 Не голямата, деликатна чебурашка сериозно увеличава шанса за атака от хищна риба.
Много по-икономично решение е стандартната оловна чебурашка. Този основен модел се характеризира със същия принцип на работа. Освен това е по-достъпна в риболовните магазини. За да направите правилния избор обаче, трябва да се уверите, че оловото е отлято прецизно, и че телчето на ухото е точно огънато и достатъчно здраво (от опит знам, че телче с дебелина по-малка от 0.6 мм може да ви подведе при риболов). Както вече споменах, този тип чебурашка е много икономично решение. В повечето случаи оловната чебурашка заедно със специална кукичка струва не повече от джиг-глава с прилично качество.
Следващият тип чебурашка е боядисана версия на стандартните оловни чебурашки. Обикновено те се боядисват с ярки цветове, за да насърчат рибата, която не се интересува от нашите примамки, да атакува. Голямо предимство на цветните чебурашки е липсата на патина (окисление) при дългосрочно съхранение в кутията с принадлежности. Недостатъкът им обаче е, че висококачественото лаково покритие увеличава обема им, което ги прави по-големи от стандартната им версия.

два грима оцветено олово в сравнение с 2.5 грима волфрам.
За да използвате напълно възможностите на чебурашките, трябва да ги оборудвате със специални кукички с разширено ухо - това значително оживява работата на стръвта. Mikado предлага три модела кукички, предназначени за чебурашки - Cheburashka Big Eye (чебурашка с голямо ухо), Cheburashka Slim (тънка чебурашка) и Offset Big Eye (чебурашка с изместено голямо ухо), като последните са идеални за риболов в места с подводни коренища и други препятствия.
От друга страна, чебурашката трябва да бъде закачена на карабинка, чиято задача е да блокира възможността за изтегляне на халкичката и да даде свободно шарнирно движение при закрепване на примамката. Правилният метод на монтаж е представен на снимката по-долу:

правилно монтираните аксесоари гарантират по-голяма ефективност
От своя страна, горещо препоръчвам използването на чебурашки. Не помня някога да са ми давали по-малко риба от стандартната джиг-глава. Много добре обаче, си спомням ситуациите, в които употребата на чебурашка „отваряше“ водата и позволяваше да се стигне до рибата, с използване на същите примамки.Свързани продуктиСиликонова примамка MIKADO FISHUNTER / 05
Силиконова примамка MIKADO FISHUNTER / 05

3.20 лв.

Силиконова примамка MIKADO FISHUNTER / 124
Силиконова примамка MIKADO FISHUNTER / 124

3.20 лв.

Силиконова примамка MIKADO FISHUNTER / 04
Силиконова примамка MIKADO FISHUNTER / 04

3.20 лв.

Силиконова примамка MIKADO SPEEDO / 352
Силиконова примамка MIKADO SPEEDO / 352

4.40 лв.

Силиконова примамка MIKADO FISHUNTER TT / 348
Силиконова примамка MIKADO FISHUNTER TT / 348

4.30 лв.ИНФОРМАЦИЯ

Начало
За нас
Плащане и Доставка
Право на връщане
Правила и условия
Полезно
Контакти
За магазини
КАТЕГОРИИ

Промоции и разпродажби
Аксесоари
Влакна
Куки
Въдици
Макари
Изкуствени примамки
Стръв, Захранки, Добавки
Кепове, Дръжки, Глави
Живарници
Кутии,Куфари и Кофи
Стойки, Колчета
Столове, Чадъри
Калъфи, Чанти, Сакове, Раници
Облекла, Шапки, Слънчеви Очила
Комплексни оферти / до - 15 %
КОНТАКТИ

ВИ ЕМ КА ЕООД
ЕИК 202930449
9000, гр.Варна
ж.к.Бриз, бул. Осми 
приморски полк 246
+359 877 911 100
+359 876 382 888
hotreel@gmail.com

Работно време:
Понеделник - Събота: 09:00 - 19.00 ч.
Неделя - почивен ден


2020, ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ.
ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ / УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ