(+359) 877 91 11 00  hotreel@gmail.com
ВИ ЕМ КА ЕООД, гр. Варна, бул. Осми приморски полк N 246 

 
0

Продукт на седмицата


Макара MIKADO GOLDEN EYE 4007

118.80 лв.  139.00 лв.


www.facebook.com/RIBOLOVNI.BG
 

Без тайни за лидкоровите линии

Лидкор (от английски - leadcore) е влакно от мека оплетка с оловна сърцевина. Благодарение на голямата си собствена маса, то в идеалния случай се придържа към дъното и маскира последния участък от линията, а шараните, плуващи около нашата примамка, няма да бъдат уплашени от основното влакно, минаващо в дълбините на водата.
За тези, които още не знаят как да използват това влакно, ще се опитам да открия малко тази тема. За монтажа на линията използвам аксесоари от марката Mikado.

 
Начинът на свързването им е един, но съществуват няколко възможности за тяхното изпълнение. От класическия краен повод със стандартен вирбел и предпазна карабинка до, например, монтаж тип - хеликоптер.
Ще ви представя едно от основните и най-често използвани свързвания на лидкор.
1. Дължината най-често е от 80 до 100 см.
В единия край премахваме малко парче от оловната сърцевина. Това е много просто, защото самата сърцевина лесно се изважда от плетената обвивка и освен това е толкова мека, че може лесно да се откъсне с пръсти. Тук също си струва да се спомене, че оловото на марката Mikado е много меко и ляга идеално дори на неравно дъно.

2. След това на мястото на извадената сърцевина вмъкваме специална игла. Става въпрос за малка, тънка игла, завършваща с отварящо се ухо.
Това трябва да се направи много прецизно, тъй като издърпването на оплетката надолу ще затрудни или ще направи невъзможно изтеглянето на повода през нея.
3. Някъде приблизително в средата на сегмента, от който сме извадили сърцевината, прокарваме иглата през оплетката и я промушваме отпред . Това е идеално показано на следващата снимка.
4. Нанижете в края на оплетката вирбел. Това може да бъде класически вирбел или, в моя случай, вирбел с бързо освобождаване. След това закачаме края на повода в ухото на иглата и го издърпваме през вътрешността на оплетката. Това е добре илюстрирано на снимките.
5. Сега е необходимо да дооборудвате лидкора, например с предпазна карабинка. Аз правя това като нанизвам карабинката заедно със силиконовата приставка върху иглата и я издърпвам през огънатия лидкор. След това го разтягам чак до вирбела и, разбира се, поставям върху него карабинката.6. Вторият край на повода трябва да бъде завършен с клуп или снабден с вирбел. Това зависи от преценката на този, който прави повода. ;-)
Отново, както на първия етап от монтажа, премахваме парче от сърцевината, прокарваме иглата вътре в оплетката, монтираме вирбела или завършваме с клуп.


Предлага се в 5 дебелини и два цвята на лидкора Territory Gravis, за да може всеки любител на риболова на шаран да си го избира според собствените си нужди.

За тези, които нямат опит в монтажа на лидкор или нямат време за това, марката Mikado е включила в портофолиото си готови линии. Те са сглобени от 80 см лидкор в най-популярния тъмен цвят ЧЕРЕН / ЗЕЛЕН, който ще замаскира линията на почти всяко дъно.
Опаковката съдържа 2 броя, завършващи с класически или бързо освобождаващ се вирбел. Две опции: оборудвана с предпазна карабинка и, разбира се, много популярния напоследък повод завършващ с вирбел тип хеликоптер.

Свързани продуктиЦаревица CUKK суха - СЛИВА И РОМ
Царевица CUKK суха - СЛИВА И РОМ

5.30 лв.

Протеинови топчета ROBINSON POP-UP / МАСЛО
Протеинови топчета ROBINSON POP-UP / МАСЛО

8.30 лв.

Протеинови топчета ROBINSON - скопекс и калмар 15 мм / 750 г
Протеинови топчета ROBINSON - скопекс и калмар 15 мм / 750 г

14.50 лв.

Царевица CUKK суха - КАРАМЕЛ / SCOPEX
Царевица CUKK суха - КАРАМЕЛ / SCOPEX

5.30 лв.

Пелети за кука ROBINSON - ЯГОДА / 80 г
Пелети за кука ROBINSON - ЯГОДА / 80 г

ИЗЧЕРПАНИНФОРМАЦИЯ

Начало
За нас
Плащане и Доставка
Право на връщане
Правила и условия
Полезно
Контакти
За магазини
КАТЕГОРИИ

Промоции и разпродажби
Аксесоари
Влакна
Куки
Въдици
Макари
Изкуствени примамки
Стръв, Захранки, Добавки
Кепове, Дръжки, Глави
Живарници
Кутии,Куфари и Кофи
Стойки, Колчета
Столове
Калъфи, Чанти, Сакове, Раници
Облекла, Шапки, Слънчеви Очила

КОНТАКТИ

гр.Варна, ж.к.Бриз, бул. Осми приморски полк 246
+ 359 877 911 100, hotreel@gmail.com
  Работно време за физическия магазин:
Понеделник до Събота - от 9.00 до 19.00 ч
Неделя - почивен ден


2022, ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ.
ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ / УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ